Leroy Merlin

Misją Fundacji Leroy Merlin jest przede wszystkim budowanie idei wolontariatu wśród pracowników Leroy Merlin oraz wsparcie lokalnych społeczności w poprawie warunków mieszkaniowych i przestrzeni społecznej dla osób i instytucji najbardziej potrzebujących pomocy. Fundacja rozpoczęła swoją działalność już we wrześniu 2012 roku i w 2022 roku obchodziła 10 lecie istnienia.

W ciągu 10 lat zrealizowała 19 edycji grantowych, w które zaangażowało się ponad 5100 wolontariuszy, którzy wykonali ponad 650 remontów w placówkach publicznych. Do takich miejsc należały m. in. szkoły, przedszkola, domy dziecka, świetlice terapeutyczne, szpitale oraz ogrody, których część miała funkcję dydaktyczną oraz terapeutyczną.

Fundacja Leroy Merlin postanowiła pomóc także nam, przekazując swoją darowiznę, która posłuży do remontu Praskiego Centrum Wsparcia i Edukacji. Przekazane materiały obejmowały, m.in. przewody elektryczne, gniazdka i włączniki elektryczne, uchwyty dla osób z niepełnosprawnością, rury, folie oraz styropian pod ogrzewanie podłogowe, wykładzinę, umywalki, toalety, deski i zbiorniki sanitarne dla osób z niepełnosprawnościami, wełnę szklaną oraz folię paroizolacyjną.

Potrzebujesz informacji Skontaktuj się z Nami

Adres rejestrowy siedziby