Ułatwienia dostępu

DziałaMY Razem

Projekt “DziałaMY Razem” skupia się na udzielaniu wsparcia osobom z niepełnosprawnościami oraz ich rodzinom, dążąc do ich aktywizacji i integracji społecznej. Jego celem jest również przeciwdziałanie wykluczeniu społecznemu tych grup. Ważne jest, aby podkreślić, że projekt jest otwarty dla wszystkich, niezależnie od wieku, z jedynym wymogiem posiadania kopii orzeczenia o niepełnosprawności.

Nasze działania obejmują:

1. Prowadzenie działań mających na celu naukę lub doskonalenie umiejętności spędzania czasu wolnego, zwiększających aktywność osób z niepełnosprawnościami oraz umiejętności i pasje. W ramach projektu organizowane będą różnorodne zajęcia, takie jak zajęcia relaksacyjne, warsztaty socjoterapeutyczne, czy też spotkania integracyjne, mające na celu budowanie poczucia wspólnoty i wsparcia.

2. Świadczenie poradnictwa/doradztwa prawnych, psychologicznych oraz seksuologicznych dla osób z niepełnosprawnościami oraz ich rodzin i opiekunów. Będzie to obejmować wsparcie w kwestiach prawnych związanych z niepełnosprawnością, wsparcie psychologiczne w trudnych sytuacjach życiowych oraz pomoc w kwestiach związanych z seksualnością i życiem osobistym.

Projekt będzie realizowany w Dzielnicy Bielany m.st. Warszawy.

Zadanie publiczne jest współfinansowane ze środków otrzymanych od Miasta Stołecznego Warszawa.

Koordynator projektu:

Progres projektu